WordPress Service Contract

Alles heeft onderhoud en service nodig, ook een website.
Het technische beheer leg je in onze handen zodat wij de website technisch gezond houden.

Er kan altijd iets gebeuren en internet is een toegankelijke omgeving waar security steeds belangrijker wordt. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Wist je dat er vandaag de dag maandelijks 160 miljoen inbraakpogingen op WordPress websites wereldwijd zijn?
We hebben hiervoor een aantal abonnementen ontwikkeld om deze zorgen bij je weg te halen.

Abonnementen

We hebben een 3-tal basis abonnementen waarbij er per abonnement een steeds hogere beveiliging voor de website optreedt.

1. BASIS

Dit abonnement bevat de hosting voor je website en de maandelijkse updates. Hiermee worden de elementaire functies van WordPress up-to-date gehouden.

 • Hosting – (serverruimte voor de website)
 • Domeinnaam – (registratie van de domeinnaam)
 • Updates – (WordPress en plug-ins)

2. MEDIUM

Dit is Abo Basis plus reguliere Back-ups van de website. Er wordt een dagelijkse Back-up ingericht en schijfruimte gereserveerd voor deze Back-ups. Hiermee wordt een dagelijkse borging van de data gemaakt.

 • Hosting – (serverruimte voor de website)
 • Domeinnaam – (registratie van de domeinnaam)
 • Updates – (WordPress en plug-ins)
 • Dagelijkse Back-ups – (website back-ups)

3. LARGE

Hier wordt Beveiliging toegevoegd. Beveiliging is wat anders dan Updates en Back-ups. Updates zorgt ervoor dat lekken in software worden gedicht en een Back-up kan data terugzetten, maar deze zijn geen garantie dat een website niet besmet of gehackt kan worden.

De laatste tijd is er een toename van gehachte sites. Vaak wordt een hack voorafgegaan met een besmetting. Wanneer deze besmetting is geplaatst is niet te zeggen, maar op een bepaalde tijd wordt deze actief. Dit betekend dat de besmetting misschien al weken terug geplaatst is en dat deze ook in alle back-ups zitten. Het terugzetten van een Back-up heeft, in deze, geen zin.

Om dit voor te zijn is Beveiliging nodig. De integriteit van de website wordt continue in de gaten gehouden. Wanneer er een besmetting voordoet dan wordt het direct opgemerkt en er tegen opgetreden.

 • Hosting – (serverruimte voor de website)
 • Domeinnaam – (registratie van de domeinnaam)
 • Updates(WordPress en plug-ins)
 • Dagelijkse Back-ups – (website back-ups)
 • Beveiliging – (Integriteit van de website)

Verdere uitleg abonnement onderdelen

Hosting

Dit is de omgeving waar de website op draait. Een website heeft een serveromgeving met schijfruimte nodig. Hiervan uit kunnen de bezoekers via het internet de website bezoeken.

Domeinnaam

Een website heeft een adres nodig. Via de webbrowser komen de bezoekers met dit adres (de domeinnaam) op de website. Bv. https://web-affinity.nl.
Een domeinnaam zal aangevraagd en geregistreerd moeten worden, waarna het wordt gekoppeld aan de website.

Updates

Het up-to-date houden van de website componenten.
Het gebeurt op de achtergrond en werkt componenten bij. Software is tijd onderhevig en moet up-to-date blijven om goed te kunnen blijven functioneren. Hiernaast kan software openingen hebben wat de veiligheid ondermijnd. Dit zijn de zogenaamde ‘achterdeurtjes’ voor virussen en hackers.
Security is een belangrijk onderdeel en is vandaag de dag eigenlijk cruciaal. Het gebeurt buiten het zicht om en men heeft het vaak niet of te laat in de gaten dat er iets mis is. Omdat het uit het zicht gebeurt wordt vaak gedacht dat dit niet zo belangrijk is, maar het tegendeel is waar.

Per dag worden wereldwijd 30 miljoen pogingen tot hacking op websites gedaan. Wanneer eenmaal gehackt, heeft dit zeer vervelende gevolgen. De website functioneert niet goed of helemaal niet meer. Je klanten kun je niet meer bedienen via de website en er treedt inkomstenderving op.

Het kost veel tijd en geld om de websiste weer te repareren. Dit moet te allen tijden voorkomen worden. Virussen en hackers maken gebruik van lekken in het systeem. Door nu de website up-to-date te houden worden deze lekken vroegtijdig gedicht en wordt de kans op besmetting van je website zeer gereduceerd.

Dagelijkse back-ups

Een backup waar dagelijks op teruggevallen kan worden.
Er kan altijd iets verkeerd gaan en het terug kunnen vallen op een backup is zeer waardevol.
De dagelijkse backups worden ‘s nachts gemaakt. Er wordt initieel met het volgende schema gewerkt:

Dit is op basis van een doorsnee website grootte (max. 500MB).
Voor meer backups en/of een grotere website zal meer opslagruimte nodig zijn. Meerprijs zal dan hierbij van toepassing zijn.
Het terugzetten van een backup zal door Web Affinity worden uitgevoerd. Dit zal gaan op basis van nacalculatie.

Beveiliging

Hier wordt het volgende gedaan:

Virussen zijn er op deze wereld. Dit is niet te voorkomen en het wapenen hiertegen is een verstandige keuze. De website wordt continue gecontroleerd op virussen en hack aanvallen.
De techniek waarmee de virussen gemaakt worden komt op een steeds hoger niveau te liggen. Dit betekend dat de ontwikkeling om dit tegen te gaan ook hoger moet worden. Een goede techniek hiervoor is het ‘hardenen’ van de website. Systeem bestanden hebben een bepaalde structuur, wanneer dit veranderd dan wordt dat opgemerkt. Bij ongeregeldheden worden deze verholpen.

Met dit abonnement wordt de website voorzien van een virusscanner, het wordt gehardend en er komt een limitatie op foutieve inlog pogingen. Bv. het blokkeert voor een bepaalde tijd een account na 4 foutieve inlogpogingen. Dit houdt spambots tegen, want deze proberen achter elkaar met verschillende wachtwoorden in te loggen.

Met dit pakket worden de meeste aanvallen afgeslagen.